divendres, 29 de novembre del 2013

Els fluxogrames

Els fluxogrames són una eina que serveix per representar procediments i accions de manera clara i entenedora.

La seva utilització prové del món de la informàtica però avui en dia s'utilitza en molts diferents àmbits. Per als futurs mestres contemplem dues utilitzacions:


-Per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.

-Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,...

Cada símbol té la seva pròpia explicació.




Hi ha moltes maneres de treballar fluxogrames ja que podem utilitzar diferents eines com per exemple el Word, Write d’OpenOffice, programes de presentacions etc.. a l’assignatura de gtic han decidit utilitzar una eina on-line anomenada Gliffy . Permet crear, guardar i editar diagrames de flux, també permet treballar amb altres tipus de representacions gràfiques i exportar a diferents formats les tasques que s’han dut a terme.


Aquesta informació ha estat extreta de http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/


A continuació us adjunto l’enllaç de Gliffy:



Aquí us deixo algun exemple:

Procés de dinar en un restaurant:



Aquest fluxograma l'he extret d'aquest blog http://marinasoler90.blogspot.com.es/2011/12/els-fluxogrames.html


Després de l’explicació que ens va donar en Jordi hem realitzat la següent pràctica:

Mitjançant l’eina esmentada anteriorment crear un diagrama que representi l’acció de travessar una cruïlla on hi ha semàfors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada