diumenge, 27 d’octubre del 2013

La veu

La veu és el so emès per l'ésser humà quan parla, crida, canta, etc. Per extensió és el so emès pels animals. La paraula, etimològicament, ve del llatí vox, vocis.

La veu és una capacitat de l'ésser humà que implica a tot el seu cos, en la seva totalitat física i psíquica. Es pot reconèixer una persona per la seva veu, i aquesta determina el seu estat anímic. La veu està íntimament lligada a la personalitat de cada individu, atès que és l'emanació de la seva afectivitat i de la seva sensibilitat, així com el reflex de la seva individualitat tant fisiològica com psicològica.

La veu està relacionada amb l'expressió de la nostra essència més profunda. A través de la veu podem expressar més directament els nostres pensaments. També és un canal d'alliberament de les emocions, dels sentiments, l'alegria, el riure, la tristesa, el plor, el dolor, etc. És un canal d'exteriorització de la tensió acumulada com a conseqüència de un gran impacte físic o psíquic, positiu o negatiu: el crit, que és una manifestació instintiva que implica tot el cos.


Aquesta definició l’he extret de la Viquipèdia. La he volgut compartir amb vosaltres perque penso que és un instrument molt important i cal que en fem un bon ús.


Tant a seminari com a coed hem treballat la posició que hem d’adoptar per projectar bé la veu.
Si estem asseguts, ens hem de col.locar ben rectes  amb les cames alineades i els peus en contacte amb el terra, la columna ben recte de manera que el cap quedi posicionat correctament per poder projectar bé la veu.


Al principi, mantenir aquesta postura pot resultar una mica incòmoda, ja que com haureu pogut comprovar si l'heu practicat, activem músculs que generalment no treballem mentre estem asseguts, però a mesura que et vagis acostumant veuràs que la veu es projecta molt més i a més a més també va bé per la salut ja que les molèsties i dolors d'esquena, lumbar i espatlles desapareixeran.

font:http://blog-omprana.blogspot.com.es/2012/05/la-importancia-de-sentarse-bien-2parte.html

Si estem dempeus, cal que estiguem també ben col.locats, amb l’esquena recte i el cap aixecat.


 font:http://saludysexualidad.net/consejos/consejos-de-como-corregir-la-postura/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada