dilluns, 7 d’octubre del 2013

Veiem el discurs d'un bon comunicador- "Las escuelas matan la creatividad"

Després d’haver vist el vídeo anomenat “Las escuelas matan la creatividad” de Sir Ken Robinson, he pogut reflexionar sobre totes aquelles qualitats que cal tenir per persuadir, emocionar i commoure al públic.

Parla de la situació en la que es troba l’educació actualment.  És una professió molt vocacional en la qual els mestres s’entreguen als seus alumnes per tal de poder formar-los . Es treballa cada dia per formar persones competents i no es valora.

Ell pensa que tots els nens tenen les seves pròpies capacitats, que cadascú té les seves però que no les desenvolupen.
Dona la seva opinió dient que ara la creativitat  és tan important com l’alfabetització,  i que s’haurien de valorar per igual.
Mitjançant l’ humor intenta guanyar-se el públic i així ho va aconseguint a mesura que fa el discurs.  Amb comparacions  i metàfores va expressant les seves idees i la seva manera de pensar i de veure la realitat, ens  diu que que hem d’estar disposats a equivocar-nos. Ens explica que amb el temps i a mida que creixem augmenta la por a equivocar-nos.

Ens explica que el gran error que s’està produint actualment és l’eliminació de la creativitat amb l’educació .” Picasso va dir: tots els nens neixen artistes” i ell afegeix que el problema estar en la dificultat de seguir sent artistes mentre creixem.
Es manifesta dient que a mida que anem creixen perdem creativitat o millor dit que estem educats per perdre-la . Que ens eduquen des de petits per estudiar tot allò que sempre ha estat considerat  més important. Parla de la jerarquia de matèries, diu que és la mateixa a tots els llocs, que en primer lloc sempre  trobem les matemàtiques i  les ciències, després les humanitats i per últim l’art i que  aquest es menysprea i no se li dona cap valor.

Creu que moltes persones han deixat de fer el que de veritat els apassionava perquè els han allunyat fent veure que dedicar-se allò no portava enlloc, i això si que és un gran error.
Per últim ens recorda que hem de tenir en compte i respectar  la diversitat de persones que hi ha,  la intel·ligència és dinàmica, que hi ha gent que se li dona millor unes coses que d’altres, que tothom és diferent però que tothom val.

Finalment diu que de cara al futur el que cal fer és desenvolupar la creativitat i ajudar a que tothom tregui profit de si mateix utilitzant les seves capacitats i potenciant les aptituds.


És un exemple de bon comunicador ja que :

-S’expressa de manera clara , entenedora i directe
-Mitjançant l’ humor captiva a la gent
-Emociona i commou
-Utilitza exemples, metàfores i comparacions
-Domini sobre el tema
-Mostra seguretat
-Utilització de preguntes retòriques
-Bona expressió corporal
-Està atent al públic i a les seves reaccions
-El discurs segueix una estructura i una fluïdesa
-Manté un volum adequat
-Fa canvis d’entonació segons el que diu



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada